Een mooi vooruitzicht...

Het gemeentehuis staat alweer een tijdje in de steigers. Regelmatig loop ik even langs om de vorderingen te bekijken. Nu we de fase van sloop achter ons hebben gelaten, gaan we langzaam de contouren van het nieuwe huis zien.

Meerwaarde samenwerking

De oplevering duurt nog even, maar we zijn inmiddels al volop bezig met de voorbereidingen van onze terugkeer. En dat doen we niet alleen. De gemeentelijke organisatie, inclusief Publiekszaken, gaat immers samen met de bibliotheek, Leerwerkbedrijf Smile en de politie het gebouw bemensen. En ‘samenwonen’ betekent voor ons niet alleen kopjes koffie met elkaar drinken. We willen met elkaar ook echt de meerwaarde van samenwerking opzoeken. En daarvoor moet je elkaar natuurlijk eerst beter leren kennen. Daar zijn we nu volop mee bezig. En dat bevalt goed. Het is ontzettend leuk om samen met onze partners te spreken over de gewenste dienstverlening. Wat doen jullie allemaal? Waarom doen jullie dit zo? Wat is voor jullie van belang? Maar ook, hoe kunnen we elkaar aanvullen? En op die laatste vraag zien we al zoveel mogelijkheden. Onze handen jeuken om aan de slag te gaan met elkaar en een fijne plek te creëren voor inwoners, bezoekers en medewerkers. Een plek waar iedereen zich welkom voelt en (op weg) geholpen wordt.

Voorbereiden verhuizing

Gemeentesecretaris Simone van HeerenIntussen zijn we ook druk bezig met de voorbereiding van de verhuizing. Samen met de Historische Vereniging is alle kunst doorgenomen. Wat willen we behouden, wat krijgt een plekje in het nieuwe gebouw? En we kijken welk meubilair een tweede kans krijgt. Verzekeringen, contracten...alles passeert weer even de revue. En onze ervaringen met de tijdelijke huisvesting nemen we natuurlijk ook mee in het nieuwe ontwerp. Zoals plekken waar je even rustig kunt bellen, waar je even ongestoord kunt werken of waar je elkaar juist kunt ontmoeten. Iets dat we in onze tijdelijke huisvesting niet altijd voorhanden hebben.

Kamperen

Maar we nemen ook veel positieve ervaringen mee van ons ‘kamperen’, zoals we de huidige huisvesting ook wel eens noemen. De werkplekken in de keet in de wijk Blokweer leveren veel contact met buurtbewoners op, we komen veel vaker over de vloer bij onze partners zoals SWA, Landvast, het zwembad en ook bij onze buurgemeenten weten we de werkplekken en daarmee de collega’s goed te vinden. Dat levert veel betrokkenheid en energie op. Iets om te behouden! We zijn over de helft en het einde begint langzaam maar zeker in zicht te komen. Voor de zomer hopen we weer op die mooie plek in ons dorp te zitten met nieuwe energie en ideeën!

Simone van Heeren
Gemeentesecretaris