Sporthal Molenzicht

5 september 2018. Het is alweer september. De zomer is voorbij en de scholen zijn weer begonnen.

Ik hoop dat u een fijne zomerperiode achter de rug heeft met ontspanning en tijd voor elkaar. Het werkzame leven is weer begonnen.

De zomerperiode was niet voor iedereen een tijd van ontspanning. Er is ook hard gewerkt aan een bijzonder project: Sporthal Molenzicht. Een hal waarover al heel lang in het dorp wordt gesproken en waarvan keer op keer onzeker was of en waar hij gerealiseerd zou worden. In de zomermaanden is de laatste hand gelegd aan het gebouw en zijn de spullen allemaal verhuisd. Afgelopen weekend is het harde werk bekroond met de feestelijk opening en ingebruikname van de sporthal.

Vanaf deze plaats wil ik alle leden van KDO en CKC-Kinderdijk van harte feliciteren met het resultaat! Wat fijn om te zien dat twee zo grote verenigingen die al zo lang in Alblasserdam bestaan samen dit resultaat hebben bereikt.
Namens het college van Alblasserdam wens ik beide verenigingen toe dat deze nieuwe hal een mooie impuls voor hen betekent, zowel in ledental als in sportieve prestaties!

Ook de kinderen van de scholen in de wijk Kinderdijk krijgen met deze hal een mooie plek om dichterbij sportonderwijs te krijgen. Niet meer de lange weg naar onze andere mooie sporthal Blokweer, maar veilig om de hoek in de buurt. Ik hoop dat er veel gebruik gemaakt gaat worden van deze hal.
 
Dit resultaat had nooit bereikt kunnen worden zonder de inzet van een leger aan vrijwilligers, zowel van de KDO als CKC-Kinderdijk die samen de stichting Sporthal Molenzicht hebben opgericht. Ik bedank al die vrijwilligers van harte voor hun vasthoudendheid en doorzettingskracht. Nu de hal er staat treed een nieuwe fase in, ook voor de stichting, van bouw naar beheer. De voorzitter van de stichting, Theo Schut, heeft aangegeven bij deze overgang het stokje over te dragen aan Wim de Gruijter. Theo wil ik van deze plek heel veel dank zeggen voor al het werk dat hij heeft gedaan, een soms lastige klus, maar het is na al die jaren gelukt! Wim wens ik heel veel succes en vooral plezier toe bij het beheer van de nieuwe sporthal waar velen zolang op hebben moeten wachten.
Sporthal Molenzicht: Een mooie nieuwe parel in Alblasserdam!

Arjan Kraijo, wethouderSporthal Molenzicht