Een sportieve zomer

4 juli 2018. Nog een paar weken en dan sluiten de basisscholen van Alblasserdam alweer de deuren voor de zomervakantie.

 

Heerlijk, zes weken lang iets anders doen. De kinderen zijn er echt aan toe merk ik ook thuis. De concentratie voor het schoolwerk is steeds lastiger op te brengen. Ze zijn snel afgeleid en willen naar buiten. Spelen, bewegen, nieuwe dingen ontdekken. Het blijkt ook dat het heel gezond is om af en toe een pauze te nemen. Tijdens de zomervakantie natuurlijk een grote break, maar ook tijdens een gewone school of werkdag. Even los van je bureau komen, even losbreken van je huiswerk. Korte tijd iets anders doen, en dan weer door.

Vitaliteit

De laatste weken stonden voor de medewerkers van de gemeente in het teken van Vitaliteit. Ook daar kwam naar voren dat af en toe een break nemen om te bewegen, te wandelen, te lachen heel goed is voor je gezondheid en je productiviteit.

Meer bewegen

Meer bewegen is niet voor niets een van de prioriteiten van het college. We hopen dat we de komende jaren samen meer zullen gaan bewegen. Dat hoeft niet meteen op topsportniveau te zijn, regelmatig een stevige wandeling is al genoeg.

Initiatieven

En weet u dat er al heel veel initiatieven zijn in Alblasserdam? Er zijn enorm veel verenigingen en clubs die het mogelijk maken om in groepsverband of individueel te bewegen en te sporten. Twee weken geleden week mocht ik samen met Burgemeester Paans medailles uitreiken aan meer dan 1100 deelnemers van de avondvierdaagse. Een fantastisch evenement voor jong en oud om vier avonden een flink stuk door en om ons mooie dorp te lopen. En zo zijn er nog veel meer initiatieven, ondersteund door vele, vele vrijwilligers en sponsoren.

Vrijwilligers

Het maakt me iedere keer weer trots om te zien hoeveel deze vrijwilligers voor elkaar krijgen. Vanuit de gemeente proberen we zo hier en daar te ondersteunen als dat nodig is, maar veel gaat gewoon vanzelf.

ABC-team

Met ons ABC-team proberen we alle sportieve en culturele activiteiten in ons dorp overzichtelijk aan u te presenteren. Heeft u al gekeken op de totaal vernieuwde website? www.abcalblasserdam.nl Hier vindt u voor jong en oud mogelijkheden om sportief en cultureel actief mee te kunnen doen. Zo hopen wij een klein steentje bij te kunnen dragen aan een vitaal en gezonder Alblasserdam.
Ik hoop u op een van de activiteiten in het dorp tegen te komen.
Alvast een hele fijne zomerperiode gewenst en een fijne vakantie!

Arjan Kraijo
Wethouder