Zeilmakersstraat

De Zeilmakersstraat heeft dringend een opknapbeurt nodig.

Het wegdek is op verschillende plaatsen verzakt en de riolering is aan reparatie of vervanging toe.

Meerdere functies

De Zeilmakersstraat heeft meerdere functies. Behalve woonstraat is het de verbindingsroute naar parkeerterrein Nedersassen. Het is tevens de toegangsweg voor de bevoorrading van de winkels in winkelcentrum Makado. Daarom krijgen veel mensen met de werkzaamheden te maken.

Meepraten over de inrichting

Bewoners en ondernemers in de omgeving van de Zeilmakersstraat kunnen meepraten over de inrichting van de straat. Op donderdag 17 mei 2018 was er een eerste bijeenkomst waarin zij hun wensen en ideeën kenbaar kunnen maken. Deze worden vertaald naar een voorlopig ontwerp.

Informatiebijeenkomst

Hoe moet de Zeilmakersstraat er na de reconstructie uit komen te zien? Die vraag stond centraal tijdens een informatieavond op donderdag 17 mei 2018 in cultureel centrum Landvast. De avond werd bezocht door circa 25 bewoners en winkeliers. Ook woningcorporatie Woonkracht10 en Multivastgoed, de eigenaar van het Makadocentrum waren vertegenwoordigd.

Zelf ontwerpen

In zes groepen gingen de belangstellenden met elkaar in discussie met als hulpmiddel twee plattegronden van de straat. Eén plattegrond gaf weer hoe de straat nu is ingericht. Op de andere plattegrond was de straat leeg gelaten. Met modellen op schaal van parkeervakken, trottoirs en bomen konden de mensen de lege straat naar eigen inzicht inrichten.

Meer parkeerplaatsen

Na afloop van deze ontwerpsessie werden de resultaten van de groepen met elkaar vergeleken. Er bleken opvallend veel overeenkomsten te zijn. De wens voor meer parkeerplaatsen, ondergrondse containers voor het afval van de winkels en een facelift voor de achteringang van het Makadocentrum werd breed gedeeld.

Laden en lossen

Ook de bevoorrading van het Makadocentrum was onderwerp van gesprek. Chauffeurs van grote vrachtwagens hebben soms de grootste moeite om de straat in en uit te rijden. Als zij staan te lossen, hinderen ze het andere verkeer. Diverse bewoners gaven aan best een stukje van hun voortuin te willen inleveren om de straat breder te kunnen maken, maar niet iedereen deelde die mening.

Vervolgstappen

De afdeling Buitenruimte van de gemeente werkt de plannen die aan de zes tafels tot stand kwamen uit in schetsen. De schetsen worden besproken met de bewoners en ondernemers die tijdens de bewonersavond te kennen gaven mee te willen blijven denken over de herinrichting van de Zeilmakersstraat.

Uitgelicht

Heeft u een vraag?

Kijk eerst even of uw vraag hieronder staat.

Contact

Projectleider
Ad Barnhoon
T: 078-770 6036

Projectondersteuning
Marjolijn Schutte
T: 078-770 6030

Contactformulier
Telefoonnummer: 14078