Nieuwe website gemeente Alblasserdam

Welkom op de nieuwe website van de gemeente Alblasserdam. De site is zo ingericht dat u als inwoner, ondernemer, raadslid of willekeurige bezoeker snel kunt vinden wat u zoekt. Tachtig procent van de informatie die op onze vorige website het meest werd gezocht, komt nu met één muisklik naar voren.

Technologische ontwikkelingen, nieuwe eisen aan overheidswebsites en de minder goede gebruiksvriendelijkheid van de oude website, maakten de overgang naar een nieuwe website noodzakelijk.

Snel vinden wat u zoekt

De nieuwe website bestaat uit vijf tabbladen (Inwoners, Ondernemers, Samenlevingsagenda, Bestuur & Organisatie en Gemeenteraad). De meest gezochte informatie per hoofdstuk vindt u onder de vierkante knoppen die midden op de pagina staan. Andere zaken waarnaar veel wordt gezocht, vindt onder 'Of zoekt u'. Om snel op de juiste pagina te komen, kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de zoekfunctie. U vindt het zoekveld rechts bovenin.

Nieuw jasje

Ook wat vormgeving en uitstraling betreft, is de website weer helemaal up to date. Nieuw is de kleur beige. Deze kleur is afgeleid van het goud dat voorkomt in het gemeentewapen van Alblasserdam. In de vorige website was het goud 'vertaald' naar geel. Vooral voor visueel beperkten is beige beter te zien dan geel.

De nieuwe site in vogelvlucht

Bekijk onderstaand filmpje om de opbouw van de nieuwe website op hoofdlijnen te zien.

Tips of opmerkingen?

Heeft u naar aanleiding van de nieuwe site tips of opmerkingen? Stuur dan een mail naar communicatie@alblasserdam.nl.